İstanbul'da Akgün'ün öldürülmesine Baybaşin suç örgütü de karışmış

image

 

Ali Ekber Akgün'ün öldürülmesiyle ilgili yeni gözaltılar yapıldı. Daha önce de bazı kişiler gözaltına alınmışlardı. DÜn yapılan 2. dalga tutuklamalarda 8 sanık gözaltına alındı.

Alkmaar'lı uyuşturucu çetesi başı Akgün, 24 Aralık 2014'te İstanbul Sarıyer İstinye'de lüks arabasının içinde vurularak öldürülmüştü. Akgün Hollanda'da da adam öldürmekten yargılanıyordu.

Hollanda'da tutuklu olan Hüseyin Baybaşin'in adamları da var!

Dün gözaltına alınan 8 kişinin arasında en büyük uyuşturucu çetelerinden Baybaşin'in adamları da var. Dün gözaltına alınan 8 kişi sorgulandı. Bunlardan 3'ü serbest bırakıldı. Kalan 5 kişi: Şehmus M., Naif A., Kartal A., Ahmet M. şle Serhat B. İstanbul Adliye'ine aktarıldı. Şehmus M ile Naif A'nın Baybaşin çetesinin adamları olduğu bildiriliyor. Sızan bilgilere göre Şehmus M. öldürme emrini vermiş. Serhat B. ise tetikçilik yapmış...

Bu iki kişinin çetebaşı Hüseyin Baybaşin'in amca oğlu Naif Yavuztürk için çalıştıkları bildirildi. Naif Yavuztürk "çok tanınmış Baybaşin" soyadından kurtulmak için adını yargı kararıyla "Yavuztürk"e çevirmiş.

Baybaşin Çetesi nedir?

Baybaşin çetesi bir dönemin en büyük uyuşturucu kaçakçılık çetelerinden birisiydi. Ancak çetebaşları Hüseyin Baybaşin Hollanda'da, abisi Abdullah Baybaşin İngiltere'de tutuklanınca çetenin etkinliği azaldı ancak hala varlığını sürdürüyor. Çetebaşı Hüseyin Baybaşin uyuşturucu kaçakçılığından dolayı Hollanda'da yaşam boyu cezaevine konuldu. Baybaşin çetesinin İngiliz haberalma örgütü ile ortak çalıştığı ve terör örgütü PKK'nin para destekçisi olduğu BBC ve öteki kaynaklarda öne sürülmüştü.

Baybaşin çetesinin paralarını Akdeniz ile Ege bölgesindeki otellere yatırdığı ve hala bu parayı koruduğu bildiriliyor.

Hollanda'da Baybaşin için kampanya

Hollanda'da genel olarak PKK'ye yakın olarak tanımlanan çevreler uzunca bir süredir Hüseyin Baybaşin'in Hollanda'da serbest bırakılması için kampanya yürütüyorlar. Örneğin herkesin güncelleyebildiği Vikipedi ansiklopedisinde Hüseyin Baybaşin ile ilgili Hollandaca yazının oldukça Baybaşin yanlısı yazılmış olması ilgi çekiyor. Vikipedi'deki ingilizce yazıda bu kişiden "Kürt uyuşturucu patronu" olarak sözedilirken, Hollandacasında yalnızca "Kürt" deniliyor ve "işadamı mı, suçlu mu" sorusu soruluyor...

Hüseyin Baybaşin'in serbest bırakılması için çalışan çevreler Hollanda'da özellikle Hollanda'nın eski güvenlik sorumlusu Demmink'e karşı kampanya sürdürüyorlar. Bu çevrelerin açtıkları sitede Baybaşin "siyasal tutuklu" olarak gösteriliyor...

 

 

    • Tüzün

      By Tüzün

      bu adamlar kesinlikle düzelmez adamlar. Eski deyisle "iflah olmaz" kisiler. Bunlari atarsin cezaevine, yatarlar 10 yil, sonra cikar cikmaz yine pis islere dalarlar. Allah'tan birbirlerini gebertiyorlar da ortam biraz temizleniyor.

    Latest comments

    No comments

    Hollandalı Türkler

    Hollandalı Türkler

    Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.