Seçimi kazandı ama yolsuzluk yüzünden görevini bırakmak zorunda kaldı! Peki çalınanların hesabı sorulacak mı?

 image

Dünya Futbol federasyonu başkanı Sepp Blatter, bugün görevinden ayrılacağını bildirdi. Sepp Blatter ayrılma gerekçesi olarak "Seçimi kazanmasına karşın, herkesin desteğini alamadığı için" ayrıldığını açıkladı.

Seçimi kazandı ama...

Sepp Blatter, birkaç gün önce yapılan FİFA başkanlığı seçimlerini ikinci oylamada kazanmıştı. Seçimden hemen önce ABD "FİFA'da Yolsuzluk" soruşturması başlatmıştı. ABD'nin yaptığı soruşturmada çok sayıda FİFA yetkilisi tutuklanmıştı. Soruşturmada Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası için onmilyonlarca dolar rüşvet alındığı açıklanmıştı. Ayrıca Rusya ile Katar'da düzenlenecek Dünya Kupaları için de rüşvet alındığı bildirilmişti.

Blatter işi yüzsüzlüğe vurmuştu...ama

Yolsuzluk yönetiminin başı Blatter pek üzerine alınmamış ve yine de seçime girmişti. Ancak seçilmesine karşın yolsuzluk soruşturmasının depremi sürüyordu. Birçok yeryüzü önderi Blatter'in görevin bırakması gerektiğini açıklamıştı. Ayrıca Avrupa futbol birliği UEFA'nın da dünya kupalarını boykot etme olasılığı vardı.

Çalınanlar ne olacak?

Tamam, ABD baskı yaptı, Avrupa baskı yaptı ve Blatter görevini bırakacağını açıkladı. Peki çalınan paraların hesabı sorulmayacak mı? Büyük olasılıkla olay Türkiye'deki gibi olmayacak. Büyük olasılıkla ABD işin üzerine gidecek ve Blatter'ın başı daha da derde girecek..

Latest comments

No comments

AVRUPALI TÜRK FUTBOLSEVERLER

AVRUPALI TÜRK FUTBOLSEVERLER

Avrupalı Türk Futbolseverlerin grubu!