Belçika'da AKP kazandı. CHP ağır yenilgiye uğradı. HDP CHP'yi geçti.

image

 

Türk seçimlerinde yurtdışından gelen oyların da sonuçları açıklandı. Ortaya çıkan sonuca göre Belçika AKP'nin en çok sevildiği 2. ülke! Hem de tüm yeryüzünde!

Yeryüzünde 2. AKP ülkesi

Belçikalı Türklerin tam %62,93'ü AKP dedi. Ne AKP'nin yolsuzlukları, ne dış politikadaki yanlışlıklar, ne Suriye politikasının göçmesi Belçikalı Türk seçmenleri etkilemedi. Karşılaştırma yapmak gerekirse, AKP Suudi Arabistan'da %53, Mısır'da %32, Sudan'da %60 oranlarında oy aldı.

Belçika'dan daha çok AKP'nin sevildiği ülke ise komşu Hollanda!  AKP Hollanda'da rekor kırdı! AKP'nin Hollanda'da aldığı oy oranı tam %64,31! Böylece tüm yeryüzünde AKP'nin en çok sevildiği yer Hollanda oluyor!

HDP CHP'yi 3. sıraya itti!

2015 Seçimleri Belçika'daki CHP örgütü açısından ağır bir yenilgi. Başka deyişle ödevini iyi yapmadı Belçika'daki CHP örgütü. Türkiye'nin 2. büyük partisi CHP, Belçika'da ancak 3. olabildi. O da ikinci parti HDP'nin %2,5 sayı arkasında kalarak! Bu seçimler açısından oldukça büyük bir oran. CHP %10,97 alırken, HDP, CHP'den çaldığı oylarla %13,49 almayı başardı.

MHP ise %9,11 ile dördüncülükte kaldı. Öteki partiler (Saadet Partisi, Vatan Partisi..) ise %3,51'de kaldılar.

 

    • Gizem Kocaman

      By Gizem Kocaman

      Bi de Belcikalilar icin aptal derler. Halbuki AKP Hollanda'da daha cok oy aldi

    Latest comments

    No comments

    Belçika

    Belçika

    Belçika gurubu