Hollanda basını Türkiye'de polisin eşcinsellere saldırmasına geniş yer verdi.

https://www.youtube.com/watch?v=uR2aAmoQEwY

 

Türkiye'de geçen günlerde yapılan escinsel yürüyüşüne Hollanda basını ilgi gösterdi. Geçen yıllarda da basın ilgi göstermişti ancak bu kez ilgi Türk polisinin göstericilere saldırması üzerine yoğunlaştı.

Önceki gün yapılan İstanbul'daki yürüyüşe, polis engel olmak istemiş, göstericilere basınçlı su ve gözyaşı gazı ile saldırmıştı. Polisin ayrıca yürüyüşçülere karşı kauçuk mermi de kullandığı belirtildi. 

Hollanda basınında çıkan yorumlarda, barışcıl bir biçimde başlayan yürüyüşün Ramazan ayına denk gelmesinin birçok müslümanı rahatsız ettiği yazıldı. Ancak 2003 yılından bu yana yapılan yürüyüşün daha önce de Ramazan'a denk geldiğine ve daha önce olay çıkmadığına vurgu yapıldı.

Bazı yayınlarda Türkiye'nin eşcinselliğin yasak olmadığı birkaç müslüman ülkeden birisi olduğu belirtildi. Bu yüzden de polisin saldırısının anlaşılamadığı yazıldı.

Hollanda basınında "İstanbul Onur Yürüyüşü" adı verilen yürüyüşün Doğu Avrupa'nın en büyük ve İslam ülkelerinin belki de tek yürüyüşü olduğu da eklendi.

"AKP geçmiş Ramazanlarda ses çıkarmamıştı".

Bazı yorumcular "AKP hükümeti seçimde oy yitirdi. Şimdi tutucuların oylarını geri kazanmak için yürüyüşü engelledi. Oysa geçmişte  yürüyüşe Ramazan ayında bile ses çıkarmamıştı"  dediler.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xJhQ3ti9Xpw

    • Ege Kendir

      By Ege Kendir

      Secimde oy kaybettiler hinclarini escinsellerden aliyorlar HIRSIZLAR.

      • Erkan Can

        By Erkan Can

        Hirsiz AKP'nin gücü ancak escinsellere yetiyor.

        Askerleri, yurtseveleri hapse attilar, PKK'ye karsi savasi kaybettiler simdi oy da yitirince kuduz köpek gibi saldiriyorlar.

        BU dünyada calin AKP hirsizlari. Hepinizin yeri cehennem.

      Latest comments

      No comments

      Hollandalı Türkler

      Hollandalı Türkler

      Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.