Artık Almanya'nın da Wilders'ı var! AfD aşırı sağa kaydı İslam düşmanı oldu!

 image

Almanya'da AfD (Alternative für Deutschland - Almanya için seçenek) partisinin başına İslam düşmanı Frauke Petry seçildi.

Petry başkanlık seçiminde 3428 oy (oyların %60'ını) alırken, daha ılımlı bir politikacı olan parti kurucusu Bernd Lucke ise 2047 oyda kaldı.

Avrupa Birliği'ndeki Avro para birimi bunalımına tepki olarak doğan AfD partisinin İslam'a sıcak bakmadığı biliniyordu. Ancak Frauke Petry'nin seçilmesi ile parti belirgin biçimde İslam düşmanı çizgisine girdi. Frauke Petry Dresden'li. Dresden Almanya'da "Irkçılığın başkenti" olarak son yıllarda öne çıktı.

Petry'nin seçilmesinden sonra birkaç partili partiden ayrılacaklarını açıkladılar.

Petry ilk konuşmasında Wilders'lık yaptı!

Petry konuşmasında "İslam ile demokrasinin uyuşmadığını" öne sürdü ve büyük alkış aldı. Petry'nin bu söylemi Hollanda'daki İslam ve Müslüman düşmanı Wilders'ın söyleminin tıpkısı.

Ilımlı parti kurucusu Bernd Lucke yuhalandı!

Başkanlık seçimini yitiren parti kurucusu Bernd Lucke ise partilileri popülizme karşı uyardı. Ayrıca Alman toplumunun belli kesimini (örneğin müslümanları) dışlayacak politikalara karşı uyardı. Ancak bunları söylerken yuhalandı!

Ilımlı ve tutucu politikacı olarak bilinen Bernd Lucke partiyi 2014 yılında kurmuştu. Lucke'nin Dresden'de başlayan İslam düşmanı PEGİDA girişimini desteklediği biliniyor.

Ancak buna karşın Lucke, Müslümanlara karşı ayrımcı politikalar güden Hollandalı Wilders ve Fransız Le Pen ile işbirliğine karşıydı. Bu yüzden AfD Avrupa Parlamentosu'nda İslam düşmanı partilerin arasına katılmamıştı. AfD İngiliz tutucu partisi "Conservative" lerin de yeraldığı Tutucular Topluluğu'na girmişti.  Ayrıca Lucke, parti genel sekreteri olarak annesi Alman, babası Türk olan eşcinsel Andre Yorulmaz'ı aday göstermişti.

image

https://www.youtube.com/watch?v=GMMZpdbiXfY

 

Frouke Petry Kim?

Kimyager olan 40 yaşındaki Frouke Petry bir protestan papazı ile evli. Petry'nin 4 çocuğu var. Petry "Alman ulusunun yaşaması için" çocuk aldırmayı sınırlamak istiyor. Ayrıca her "Alman kadınının en az 3 çocuk" yapmasını istiyor.  Petry ile ailesi, Almanya'da son yıllarda ırkçı PEGİDA girişiminin ortaya çıktığı Dresden'de yaşıyorlar.

image

 

 

 

 

 

 

 

Latest comments

No comments

Almanya Türk

Almanya Türk

Almanya geneli için duyurular haberler vb