Barselona Türk oyuncu Arda Turan'ı Atletico Madrid'ten aldı!

 

Atletico Madrid oyuncusu Arda Turan gelecek futbol döneminde Barselona'da oynayacak.

Barselona futbol takımı Arda Turan'ı renklerine bağladığını açıkladı.

Barselona Arda'yı Türkçe karşıladı!

Barselona takımı Arda'yı alışını "HOŞGELDİN ARDA" başlığı ile duyurdu. Ayrıca Arda Turan'dan "Kişilik, Güç ve Teknik" olarak sözetti.

Eski Galatasaray oyuncusu Arda Turan daha sonra gittiği Atletico Madrid'te başarılı oyunlar sergilemişti.

Türk Ulusal Takımı için 81 karşılaşmada oynayan oyuncu, 2011 yılınca Galatasaray'dan Atletico Madrid'e geçmişti. Orta alan oyuncusu Arda Turan, Atletico Madrid için 22 gol attı ve 32 gol de attırdı.  

 

 image

Barselona Arda için milyonlarca avro ödedi!

Barselona Arda Turan ile 5 yıllık bir sözleşme yaptı. Sözleşmeye göre Barselona Atletico Madrid'e Arda Turan için 34 milyon avro ödüyor. Ayrıca duruma göre Barselona ek 7 milyon avro daya ödeyecek.

Ancak ilginç bir durum var!

Barselona Arda'nın sözleşmesine ilginç bir koşul koydurttu. Barselona'nın başkanı 18 Temmuz'da seçilecek. Eğer 18 Temmuz'da seçilecek yeni başkan Arda Turan'ı istemezse, iki gün içinde Barselona Arda Turan'ı almaktan vazgeçebilecek. Ancak o durumda Barselona %10 ceza ödeyecek. Başka deyişle 34 milyon avro ödeyerek aldığı Arda Turan'ı, Atletico Madrid'e geri verecek ama parasını %10 eksik geri alacak!

2016'ya dek oynayamayacak!

28 Yaşındaki oyuncu 2016'nın Ocak ayına dek Barselona için oynayamayacak. Bunun nedeni FİFA'nın Barselona'ya verdiği transfer yasağı. Barselona 18 yaşından ufak oyuncu alma sayısı sınırını aştığı için 2015 yılında yeni oyuncu alamıyor.

 

 

 

 

Latest comments

No comments

AVRUPALI TÜRK FUTBOLSEVERLER

AVRUPALI TÜRK FUTBOLSEVERLER

Avrupalı Türk Futbolseverlerin grubu!