Türkiye'ye arabayla gidenlere Hırvatistan Uyarısı!

 image

(Görsel: Jarba CC)


Brüksel Türk Büyükelçiliği Türk yurttaşlarını Hırvatistan konusunda uyardı. Açıklama Avrupa'da yaşayan tüm Türk yurttaşlarını ilgilendiriyor.

Eğer Türkiye'ye Hırvatistan üzerinden gitmek istiyorsanız:

Kesinlikle yanınızda geçerli oturum kartınızı bulundurun. Belçika'da yaşıyorsanız, Belçika'dan aldığınız, Almanya'da yaşıyorsanız, Almanya'dan aldığınız, kısacası yaşadığınız ülkeden aldığınız oturum kartı yanınızda olsun.

Önemli: Eğer oturum kartınızı daha almadıysanız, ya da tam değiştirme sürecinde oturum kartı yerine geçici oturum belgeniz varsa, bu Hırvatistan'da başınıza sorun açacak! Hırvatistan geçici belgelerii onamıyor! Eğer oturum kartınız yoksa, Hırvatistan'a girerken Hırvat yetkililer sorun çıkarıyorlar. Bu durumda Hırvatistan vizesi almak zorunda kalıyorsunuz. Bunun nedeni Hırvatistan AB üyesi ama daha Şengen üyesi değil. O yüzden sorun çıkıyor...

image

İşte büyükelçiliğin açıkalaması ("İkamet" = Oturum)

SLOVENYA – HIRVATİSTAN SINIRINDA VATANDAŞLARIMIZIN KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan geçerli ikamet iznine haiz vatandaşlarımız, ikamet kartlarıyla veya anılan kartın süresinin uzatılması sürecinde ilgili yerel makamlardan alınan geçici bir belge ile Schengen bölgesinde sorunsuz seyahat edebilmektedirler.

Schengen bölgesinde yerleşik ve ikamet kartı sahibi vatandaşlarımız Hırvatistan’a anılan kart ve pasaportlarıyla birlikte sorunsuz giriş yapabilmekte iken, sözkonusu vatandaşlarımızın, ikamet kartı yerine geçen geçici belgeler ile Hırvatistan’a girişlerine Hırvatistan’ın henüz Schengen bölgesine dahil olmaması nedeniyle izin verilmemekte ve Hırvatistan vizesi talep edilmektedir.

Bu nedenle, ikamet kartlarını uzatmak amacıyla bulunulan ülke makamlarına teslim eden ve anılan makamlardan alınan geçici belgelerle Hırvatistan üzerinden seyahat etmek isteyip de Hırvatistan’a girişlerine izin verilmeyerek Slovenya-Hırvatistan sınırında bu nedenle mağdur kalan vatandaşlarımızın sayısında son zamanlarda artış kaydedildiği görülmektedir.

Sayın Basın Mensuplarımıza ve Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.  

T.C. BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ

Latest comments

No comments

Belçika

Belçika

Belçika gurubu