Sırbistan'da Gümrük ve Trafik sorunları yaşamamanız için uyarı!

 

Eğer Türkiye'ye karayolundan gidiyorsanız, bu yazıyı okuyun. Yazıyı Dışişleri Bakanlığı yayınlamış.

Türkiye’ye Karayoluyla Seyahat Eden Vatandaşlarımızın Sırbistan'dan Geçerken Dikkat Etmesi Gereken Hususlar , 06.07.2012
 

Yazıyı görsel olarak buraya koyabiliyorum. Çünkü sağolsun Dışişlerindeki İleri Zekalı kişiler yazıyı kopyalanamaz pdf biçeminde oluşturmuşlar. Ancak görüntüsünü alıp yerleştiriyorum buraya.

Her durumda, içindekileri okuyun derim.

 

image

Uyarı günü: 16/6/2015

6 Temmuz günü yayınlanan duyuruda şu ek bilgilere de yer verildi:

- Ayrıca, Sırbistan’a seyahat edecek yabancıların pasaportlarının, sözkonusu seyahatin bitiş tarihinden itibaren, en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.

Sırbistan’a seyahat edecek reşit olmayan yabancıların sınır kapılarında, ebeveynince düzenlenmiş, ülkeye seyahat nedenini ve seyahatleri süresince kendilerine refakat edecek kişi veya kurumun ismini ve açık adresini içeren bir belge (muvafakatname)   ibraz etmeleri gerekmektedir.

-Vatandaşlarımız Belgrad Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’ne, gerek mesai saatleri içinde gerek haricinde, “00 381 11 333 24 00” numaralı telefondan ulaşabilirler. Mesai saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde, sözkonusu telefona ulaşılamaması halinde, acil durumlarda aranabilecek Belgrad Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi çalışanlarının cep telefonları ise internet sayfası “Duyurular” bölümünde (http://belgrad.be.mfa.gov.tr) ilan edilmektedir.

 

Latest comments

No comments

AVRUPALI TÜRKLER

AVRUPALI TÜRKLER

Avrupalı Türklerin öbeği