Belçika'da ölen kişinin "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu öne sürüldü.

image

("Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın fotoğrafı).

 

Belçika'da ölen Mahmut Özer'in Türkiye'de aranan Mahmut Yıldırım olduğu öne sürüldü.

Mahmut Özer Belçika'da 3 Temmuz'da kanserden ölmüştü. 1980 Yılında Belçika'ya geldiği bildirilen Mahmut Özer, Gent kentinde yalnız yaşıyordu. Mahmut Özer son 3 ay boyunca Vervier kentindeki hastanede kanser iyileştirmesi görüyordu.

Mahmut Özer'in cenazesini Belçika'dan Türkiye'ye götüren ve Cami'deki cenazesine tek başına katılan arkadaş Süleyman Yarol ise, ölen kişinin Mahmut Yıldırım olduğu savını yalanladı.

Ölüye saygısızlık tepki topladı

Ölen Mahmut Özer'in ölü durumundaki fotoğrafları Belçika'daki "gazeteTurk.be" adlı sitede yayınlandı. Site daha sonra gelen tepkiler üzerine fotoğrafların bazılarını kaldırdı. Yasal izin olmadan, ölünün fotoğrafını çeken "gazetecilerin" ve "müslüman" gusülhanesi'ndeki (ölü yıkamaevi) ölü yıkayıcıların ölüye yaptıkları bu saygısızlık sosyal medyada "soysuzluk", "ahlaksızlık" olarak nitelendirildi. 

GazeteTurk.be sitesi yazısında "Mahmut Yıldırım" ya da "Yeşil" adlarını hiç kullanmazken, Belçika'da ölen herhangi bir Türk'e vermediği önemi Mahmut Özer'e vermesi ilgi çekti.  Öte yandan doğrudan "Mahmut Yıldırım" ve "Yeşil" adlarını kullanarak duyumu geçen "belturkhaber.be" sitesi ise yüksek okur sayısından ulaşılmaz duruma düştü.

Mahmut Yıldırım (kod adı "Yeşil") kimdi?

1951 Solhan, Bingöl doğumlu Mahmut Yıldırım Türkiye'de 8 kişiyi öldürmekten aranıyor. Mahmut Yıldırım 1998'den bu yana saklanıyor. Türkiye'nin isteği ile 1999'dan bu yana uluslararası polis örgütü İnterpol Mahmöut Yıldırım'ı  "kırmızı bildiri" ile arıyor. Çeşitli kaynaklar Mahmut Yıldırım'ın yaşayıp yaşamadığı konusunda bilgi yok. Çeşitli kaynaklar çelişen şeyler söylüyorlar.

Bazı kaynaklara göre bir dönem Türk haberalma örgütü MİT için çalıştı. Ancak "kendi başına davrandığı, denetlenemediği" için MİT'ten çıkarıldı. Çeşitli kaynaklar Mahmut Yıldırım'ın 1998'de PKK'li terörist Şemdin Sakık'ın yakalanmasında kullanıldığını öne sürüyorlar.  Mahmut Yıldırım 1993'te öldürülen Cem Ersever'i de öldüren kişi olarak biliniyor. Cem Ersever 1993 yılında evinde öteki 2 kişi ile birlikte öldürülmüştü. Cem Ersever PKK'ya karşı savaşan devlet örgütlenmesi JİTEM'in kurucuları arasındaydı. Ancak daha sonra JİTEM içindeki yolsuzluklar konusunda basına bilgi vermesiyle gündeme gelmişti.

 

Latest comments

No comments

Belçika

Belçika

Belçika gurubu