Hollanda Türk Federasyonu Den Haag Çin Büyükelçiliği önünde tepki verdi!

image 

Hollanda Türk Federasyonu Çin'in Uygur Türklerine yaptığı baskıya tepki verdi. Gösteri Hollanda'nın başkenti Den Haag (Lahey) kentindeki Çin büyükelçiliği önünde yapıldı.

Çin'in Doğu Türkistan'da yaşayan Uygurlara yaptığı baskıyı kınayan topluluk ayrıca büyükelçiliğin kapısına kara çelenk bıraktı. Gösteride "Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan", "Katil Çin", "Bebek katili Çin" sözleri bağırıldı. Ayrıca elçilik önünde iftar açıldı, dua edildi.

image

Gösteride Doğu Türkistan Derneği yetkilisi Esa Savut ile Hollanda Türk Federasyonu başkanı Murat Gedik birer konuşma yaparak, Çin'in Uygur Türklerine yönelik baskısını protesto ettiler.

"Güvenlik" nedeniyle Den Haag yetkililerinin getirdiği 150 kişilik katılımcı sınırlamasına karşın, gösteriye 200 dolaylarında katılım oldu.

Murat Gedik daha sonra sanal ortamda yaptığı açıklamalarda "Sincan Uygur Özerk bölgesi değil, Doğu Türkistan; Baskı ve katliamlar müslümanlığa değil, Türklüğe'dir; Baskı ve katliamlar Ramazan ayına has değil, öncesi de vardır ve Ramazan sonrası da devam edecektir." dedi.

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.