Hollandalı Yapı Kuruluşu Ballast Nedam'ı Türkler satın alıyor!

 image

Hollandalı Yapı Kuruluşu Ballast Nedam'ı Türkler satın alıyor!

Türk yapı kuruluşu "Rönesans İnşaat", Hollanda'nın büyük yapı kuruluşlarından Ballast Nedam'ı satın almak istiyor. Rönesans, Ballast Nedam'ın hissesi başına 1,55 avro önerdi. Bu da toplamda 30 milyon avroluk bir eder yapıyor. Ballast Nedam Rönesans ile görüşmelerin başladığı 18 Mayıs'ta hisse başına 1,19 avrodan işlem görmüştü. Böylelikle Rönesans o ederin %29 üstünde bir öneriyle geliyor. Ballast Nedam'ın hisseleri bu yıl başında büyük düşüş göstermişti.

Ballast Nedam yönetiminin Rönesans'a satışı desteklediği bildiriliyor. Eğer Rönesans satın alırsa, ödeyeceği 30 milyon avroluk ederin yanısıra, bir 30 milyon avro da ek anapara koyacak. Rönasans ile görüşmelerin başladığı 18 Mayıs'tan bu yana Ballast Nedam'ın ederi büyük olasılıkla bu görüşmeler yüzünden artmıştı. Ancak dün Rönesans'ın önerisi açıklanınca hisselerde %7 oranında düşüş yaşandı. Çünkü Rönesans'ın beklenen önerisi geçerli ederin altında geldi.

Rönesans İnşaat kuruluşu

1993 Yılında Rusya'nın Ermiş Petersburg kentinde kuruldu. Kurucusu bir Türk yapı uzmanı olan Erman Ilıcak.1967 Darenli, Malatya doğumlu olan Ilıcak, 1990 yılında ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Yapı Bölümü'nü bitirdi.

Kuruluş Alış Veriş Merkezleri (AVM), oteller, işyerleri ve fabrikaların yapımı konusunda uzmanlaştı. Yıllık gelirinin 2,2 milyar avro dolayında olan kuruluşta 30 bin çalışan var. Kuruluş yaklaşık 20 ülkede iş yapıyor. Uluslararası bir sıralama olan ENR'ye göre, yeryüzünün en büyük 53. yapı kuruluşudur.

Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Orman Çiftliği içinde kaçak (yapı izni olmadan, yasadışı) yaptırdığı Aksaray'ı yapan kuruluştur.

image

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.