Hollanda'da satışyerlerinde bebek süt tozu artık kilitli dolaplarda satılacak.

 image

 

Hollanda'da şu anda öteki ürünlerle birlikte sıradan raflarda satılan bebek süttozu, artık kilitli raflarda satılacak. Hollanda'da sigara, puro gibi tütün ürünleri kilitli dolaplarda tutuluyor, ancak alıcı istediği zaman satıcı dolaptan çıkarıp veriyor. Şimdi bunların arasına bebek süttozu da katılıyor!

Bebek süttozunun kilitli raflarda satılması önerisi Hollanda'nın en büyük bebek süttozu ve bebek maması üreticisi Nutricia'dan geldi. Nutricia, Fransız Danone'ye bağlı bir kuruluş.

Ülkenin en büyük gazetesi De Telegraaf'ın bildirdiğine göre, Nutricia bu yolla hem artan hırsızlığı önlemek istiyor, hem de Çinli çetelerin bütün süttozlarını satın alarak rafları boşaltmasını engellemek istiyor. Nutricia böylelikle Hollandalı tüketicilerin boş raflarla karşılaşmalarının önleneceğini söylüyor. Satışyerlerinde her alıcı bir kerede en çok tek paket alabilecek.

Çin'de 2008'de süttozlarına kanseryapan "Melamin" adlı öğenin karıştırıldığı ortaya çıkmıştı. Bu öğenin bebeklerde ölümlere yolaçtığı belirtiliyor. Bunun üzerinde Çinli tüketiciler elden geldiğince yabancı ürünlere yönelmişlerdi. Bu da ülkedeki yabancı marka bebek süttozlarının ederinin yükselmesine yolaçmıştı. Çinli çetelerin ülke dışından büyük oranlarda bebek süttozu alarak Çin'e soktukları ve bu yolla büyük paralar kazandıkları belirtiliyor.  Hollanda'da da Çinli çetelerin büyük oranda alımlar yaptıkları biliniyor.

 

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.