Tayland: Tapınak saldırısında Türklerin parmağı olabilir"

 image

(Görsel: Steve Herman / VOA commons.)

Hollanda'nın en büyük gazetesi De Telegraaf, Tayland'lı yetkililerin ilginç bir savını duyurdu. Gazeteye göre Tayland'daki tapınak saldırısı ile Türk terörcülerin ilgisi olabilir..

Habere göre, Tayland patlamanın arkasında Türklerin olup olmadığını araştırıyor. Patlamadan önceki günlerde onlarca Türk'ün Tayland'a giriş yaptığı, polisin sanığın bunların arasında olup olmadığını araştırdığı bildiriliyor.

20 Kişi ölmüştü...

Bu ay başında Tayland'ın başkenti Bangkok'taki bir tapınağa bırakılan bomba en az 20 kişiyi öldürmüştü. Ölenler arasında Tay'ların yanısıra, Çinli gezginler de vardı. Bu ölümcül patlamadan bir gün önce olan başka bir patlamada ise ölen olmamıştı.

İyi de iki üç günde nasıl Tayca öğrendiler?

Ölümcül patlamadan sonra polisin dağıttığı güvenlik kamerası filimlerinde yeşil tişörtlü bir kişinin bir sırt çantasını patlama yerine bırakıp ayrıldığı görülüyordu. Bu kişi açık tenli, kara saçlı ve kara gözlüklüydü. Basın yayında bu görgü tanıklarının bu kişinin bozuk şive ile Tayca konuştuğunu söyledikleri çıkmıştı. Tayland'a patlamadan birkaç gün önce giren Türklerin nasıl Tayca öğrenmiş olabilecekleri konusu polisin  bu "Türk bağlantısı" kuramını zayıflatıyor.

image

"Uygurlar yüzünden"

Gazete geçen ay Tayland'ın 100'den çok Uygur sığınmacıyı Çin'e geri gönderdiğini anımsattı. Gazete, Türklerin bu patlama ile Uygurların öcünü almış olabileceklerini yazdı.

AKP Hükümeti tepkisiz kalmıştı...

Türkçe konuşan Uygurlar, Çin'in işgali altında olan 'Doğu Türkistan'da yaşıyorlar. Çin Uygurları dinsel ve kültürel baskı altında tutuyor. Türkiye'de yönetimde olan AKP'nin Çin'e gerekli tepkiyi göstermemesi tepki yaratmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan her zamanki gibi Türkiye'de oy kaygısıyla Çin'i eleştirmiş, ancak daha sonra yaptığı Çin gezisinde konuyu geçiştirmişti...

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.