Hollanda sonunda Ersin K.'yi Türkiye'ye veriyor!

 image

Hollanda sonunda Ersin K.'yi Türkiye'ye vermeye karar verdi

Ersin K.'yi Türkiye bir süredir istiyordu. Bu kişi Türkiye'de Hollandalı Türk Zuhuri Şahin'i öldürmekten aranıyor. Türkiye uzunca süredir Ersin K. ile Barış Önder'i Hollanda'dan istiyordu. Ancak Hollanda işi ağırdan alıyordu. Hollanda bu kişileri önce tutukladı ancak sonra serbest bırakmıştı. Bu arada Barış Önder Nisan ayında Amsterdam Osdorp'ta öldürülmüştü. Bundan 3 ay sonra Haziran ayında Barış Önder'in eşi de Amsterdam'da vuruldu ancak ölmedi.

Sanık Ersin K. "can güvenliği" nedeniyle Türkiye'ye gönderilmek istemiyordu. Ancak bugün Den Haag görülen duruşmada yargıç Ersin K.'nin Türkiye'ye gönderilebileceği yargısına vardı.

Barış Önder'in Nisan ayında öldürülmesi ve Önder'in eşinin Haziran ayında vurulmasından sonra, Ersin K. Hollanda'da başka bir cezaevine aktarılmıştı.

Suç Örgütlerinde Hesaplaşmalar Sürüyor

Son dönemlerde Hollanda kaynaklı suç örgütleri arasında hesaplaşmalar arttı. Örgütler arasında anakaralar arası bir savaş sürüyor. "Hollanda-İstanbul-Panama Üçgeni" olarak adlandırılan çatışmalarda birçok kişiye saldırı düzenlendi. Uyuşturucu işiyle uğraştığı savlanan Hollandalı Türk Zuhuri Şahin, 2013 yılında İstanbul'da bir ormanda ölü bulunmuştu. Zuhuri Şahin'in Hollanda-Türk suç örgütlerinde önemli bir kişi olduğu bildiriliyor. Zuhuri Şahin uyuşturucu taşıyıcılığı yapıyormuş. Ancak 2013'ün Temmuz ayında Hollandalı kız arkadaşı ile Türkiye'ye gitmiş, Boğaz'da bir otele yerleşmiş. Zuhuri Şahin'den sonra 24 Aralık 2014'te bu kez Vedat Şahin İstanbul'da öldürüldü. Aynı zamanlarda Alkmaar doğumlu Ali Ekber Akgün İstanbul'da lüks arabasının içinde kurşunların hedefi oldu. Daha sonra Hollanda mafyasının tetikçisi Sjaak Burger bir Orta Amerika ülkesi olan Panama'da bir lokantada vuruldu ve ağır yaralandı. Akgün ile Burger'in öldürülme emirlerini Hollandalı uyuşturucu suçlusu Dino Soerel'in verdiği öne sürüldü. Bu arada, yine bu suç örgütlerinde çalışan Okan Fidan Amsterdam Noord'da arabasının içinde vurularak öldürüldü.

 

image

 

    • Erdoğan Akkiraz

      By Erdoğan Akkiraz

      Hollanda'nin kendisine yarari olmasa vermez. En azindan beslemek istememistir bu pisligi

    Latest comments

    No comments

    Hollandalı Türkler

    Hollandalı Türkler

    Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.