Beko CEP5152B espresso makinesini İngiliz tüketici kurumu "fiyat aralığındaki en iyi espresso makinesi" seçti

Beko CEP5152B espresso

Beko'nun otomatik olmayan espresso makinesi Avrupa'da büyük ilgi görüyor.

İngiliz tüketici kurumu "'Which?"in Mart 2019'daki değerlendirmesinde "En İyi Ürün" ("best buy") seçilmiş.

Which?'in değerlendirme sonuçlarını görebilmek için para ödemek gerekiyor -buradan bakılabilir-  Ancak test sonuçlarını İngiltere'deki bazı karşılaştırma siteleri kullanmaya başlamışlar. Örneğin İngiliz Kagoo sitesi Beko'nun bu ürününü Which'in "En iyi ürün" seçtiğini yazıyor.

Şimdi, gerçekçi olmak gerekiyor. Beko'nun bu ürünü belli bir eder (fiyat) aralığında "En İyi" seçilmiş. İngiltere'de yaklaşık 55 Avro'ya satılan bu ürünü Jura'nın 1500 avroluk espresso makinesi ile karşılaştırmanın anlamı yok. ancak internete sızan bilgilere göre Beko'nun bu 55 avroluk makinesi Alman Krupps'un yaklaşık 100 avroluk makinesinden daha iyi çıkmış!

Başka bir sitede de Beko'nun bu modeli çok iyi seçilmiş: https://www.goodhousekeeping.com/uk/product-reviews/electricals/a27340833/beko-manual-espresso-machine-cep5152b-review/

Amazon'daki fiyatlar daha yüksek. Yalnızca İngiltere'deki Amazon satıyor. Amazon da genelde herşeyi daha pahalı satar.

Ne yazık ki Almanya'da ya da Hollanda'da satılmıyor bu makine.

İngiltere'de en ucuza satan kuruluş ao.com. Burada kullanıcılar çok iyi yorumlar bırakmışlar (tam 53 tane): https://ao.com/l/search/101/99/?search=beko%20espresso

Ancak bu kuruluşun Hollanda bölümü ao.nl satmıyor bu modeli... https://www.ao.nl/l/zoeken/101/99/?zoeken=beko%20espresso ; Bunun nedeni Beko'nun saçma sapan pazarlama seçimleri.

Bu makine ile espresso yapılıyor, ayrıca kapuçino ya da öteki sütlü ürünler için süt kabartma özelliği de var. ayrıca kahve fincanlarını ısıtma üzelliği de var. Ayrıca su kabı çıkarılabilir. Bu temilik vb açısından çok iyi.

Olacak iş değil bu edere. Bir de Almanya, İngiltere'de satsalar...

Beko CEP5152B espresso makinesi denetim       Beko CEP5152B espresso çıkarılabilir su kabı

 

 

 

 

    • Kreuzbergli

      By Kreuzbergli

      Almanya'daki satış yerlerine baktım satılmıyor.

      • Akçaabatlı

        By Akçaabatlı

        satmadıktan sonra yapmak neye yarar?

        • Yeşim

          By Yeşim

          Hollandalı bir arkadaşım Beko'nun Hollanda dağıtımcısına sormuş bunu neden satmıyorsunuz diye. Onlar da  "buna dağıtımcı olarak biz karar veririz. Bizim kararımız" demişler.

          Bunları yalnızca Beko üretiyor olsa böyle posta koyabilirler tüketicilere ama, başka üreticiler olunca, bu gibi "postalar" gülünç oluyor. Arkadaş ta gitti bir İtalyan markası aldı.

          • Aykut Tunç

            By Aykut Tunç

            sorun Asogem (asogem.nl) denilen kuruluştan kaynaklanıyor. Hollanda'da Beko yok. Beko'nun ürünleri satılıyor da Beko'nun kendisi yok. Hollanda ile Belçika'da Beko ürünleri bir temsilci üzerinen satılıyor. Bunun adı da Asogem. Bu adamlar da kafalarına göre bazı ürünleri Hollanda'da Belçika'da satıyorlar. Bazılarını da satmıyorlar.

            Bu temsilcilik olayı başta iyi ama sonra ana kuruluşa ayak bağı olur. Temsilci kuruluşlar marka imgesine önem vermezler kısa döneml gelir peşinde koşarlar. Hollanda ile Belçika'daki durum da bu.

            Alıcı İngiltere'de satılan Beko espresso makinesini ister. Ama Asogem satmaz. Alıcı da gider Philips alır.

          Latest comments

          No comments

          Bence (Genel Tartışma)

          Bence (Genel Tartışma)

          Bu öbek genel tartışma yeridir. İster iki kişiyi ilgilendirsin ister herkesi ilgilendirsin.