• Add to Calendar

Shugar - Ultra hippe clubavond in Paradiso Amsterdam

By Ata Bayraktar
Shugar - Ultra hippe clubavond in Paradiso Amsterdam
Saturday, October 12 2013 23:30
to Sunday, October 13 2013 00:30
image
 
Shugar brengt op zaterdag 12 oktober de muziek van de hipste clubs uit Istanbul, Beiroet en Athene naar Amsterdam. Verwacht geluiden en kleuren uit oude tradities vermengd met hedendaagse dancemuziek en digitale kunst. Een ultra hippe clubavond van de makers van Pink Istanbul, Pardiso en Chaos Party. 

Op de line-up in Paradiso staan naast Nederlandse dj’s en producers zoals Antal, Lupe en David Douglas, grote namen uit het nabije-Oosten: Kaan Gökman (Reina, Anjelique, Turkije), Zoki Bejbe (Macedonie), ENKA (Griekenland) en dé Oriëntaalse dans diva uit Istanbul Asena.

Voortvloeiend uit de samenwerking tussen Stichting Pera, de organisatie achter de succesvolle clubavond ‘Pink Istanbul’ – waarvan de kleine zaal tevens de inspiratiebron is voor Shugar -, en het team dat ‘CHAOS’ in het ondergrondse clubcircuit bracht, is Shugar een geheel nieuw concept dat nieuwe trends in muziek, mode, kunst en cultuur wil verspreiden. De naam Shugar komt uit de geheime gay taal die sinds de 17e eeuw in Istanbul wordt gebruikt (Kelav) en betekent aangenaam, lekker en fijn. Shugar verlegt grenzen, omdat het een wereld voor ogen heeft waar geen grenzen zijn: geen landgrenzen, geen gender definities en geen beperkingen van de geest.

Om die gedurfde uitspraak te laten zien neemt Shugar alle zalen in Paradiso over voor een multimediale lancering met de nieuwste electro, techno, house en vooral ook Turkpop, Balkan- en Arabische muziek, interactieve performances op het podium en op onverwachte plekken door artiesten uit de theater- en danswereld, en een tentoonstelling van jonge en gevestigde kunstenaars. Om te beginnen met de wereldbekende Mustafa Sabbagh (Jordanie/Italie). De drie zalen van Paradiso zullen totaal verschillend zijn. In de grote zaal (Expose) wordt je blootgesteld aan what’s hot in Istanbul en the sound uit Beirout en Athene, denk aan opzwepende Turkpop en house gemixt met zwoele Arabische deuntjes met DJ Kaan Gokman (Harem, Buddha Bar). In de kleine zaal (Expand) kijken we wat er allemaal kan en gaan we het experiment aan, met veel audiovisuele en dans performances met o.a. Shugar dance performancesm Chaos team and friends, David Douglas e.a.. En in de kelder (Explore) vervagen de grenzen tussen Oost en West in de techno, electro en acid. DJ Lupe brengt hier een live performance met Oosterse poezie, Arabische ritme en Techno. BERABER, De Turks nederlandse DJ, producer Baris Akardere draait hier lekker zwoele en funky house en electro.

De gehele line-up voor Shugar is:

Dj’s
ANTAL (NL) Rushhour
LUPE (NL) G.O.D / Pink Istanbul
KAAN GÖKMAN (TR) Pasion Turca / Buddha Bar
THE MOUNTAIN (MK) CHAOS party / Supperclub 
BERABER (TR/NL) Babylon Istanbul / Mama Shelter
ZOKI BEJBE (MK) House from the Balkan / CHAOS party
ERHAN AFACAN (NL/TR) Beyoglu gecesi / Pink Istanbul
ENKA aka Nikos Kandarakis (GR) Roodkapje / Poortgebouw
DAVID DOUGLAS (NL) Atomnation / ADE
UMUT ESER (NL/TR) Beyoglu / Pink Istanbul 

Speciale gast
ASENA (TR) De Oriëntaalse dans diva van Istanbul 

Performances
HOAX MC / Host (NL)
Danilo Colonna & guests (IT & wereldwijd)
Merdan Akbayir (PUK)
CHAOS Party & Friends (wereldwijd)
Trippin Angels (NL) 

Kunstenaars
Mustafa Sabbagh (JOR/IT)
Rafael Kozdron (PL)
Karl Klomp (NL)
Stefano Loiacono (IT)
Yiannis Tsirikoglou (GR)
Alwin Poiana (DE)

Shugar, het netwerk
Shugar is meer dan alleen een clubavond, het is een beweging. Een netwerk van creatieve mensen, van fotografen, kunstenaars, vormgevers, dansers, decor- en modeontwerpers, filmmakers en muzikanten. Een team dat het hele jaar door lezingen, exposities, feesten, korte films en (guerrilla) performances organiseert. Allemaal vanuit het idee om alle onontgonnen aspecten en invloeden die te vinden zijn in de muziek, kunst, design, mode en podiumkunsten uit 'het Oosten' en uit Nederland te onderzoeken, te scouten, te herinterpreteren en te bevorderen. In september verschijnt een korte dansvideo, gemaakt met professionele dansers en choreograaf. Meer informatie over het netwerk en de activiteiten op http://www.shugar.nl.
Paradiso
Weteringschans 6, 1017 SG Amsterdam, The NetherlandsPlan my route

Register to event

Log in to register for this event
    • avroTürk
      avroTürk

      Paylaşımınız için çok sağolun ancak lütfen içeriği TÜRKÇE tutalım. Şimdi üyelerimizin çoğunluğu Almanyalı Türkler. Onların içeriği Almanca girmelerini ister miydiniz? Avrupalı Türkler olarak en önemli ortak noktamız olan dilimizi kullanalım!

       

      Saygılarmızla

      avroTürk takımı

      • Erdinç Özkanlar
        Erdinç Özkanlar

        ilginç gözüküyor.

      Latest comments

      No comments

      Amsterdam

      Amsterdam

      Amsterdam'a ilgi duyanların öbeği. Amsterdam'da yaşamak zorunluluğu yok katılmak için.

      Contact Details

      Shugar