• Add to Calendar

Amsterdam: CUMHURİYET BULUŞMASI

By Ege Kendir
Amsterdam: CUMHURİYET BULUŞMASI
Sunday, December 22 2013
15:00 to 16:00

 

image

image

Hollanda’da 2013 Şehit Kubilay Anması

 

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF), 22 Aralık 2013 tarihi, Pazar günü, Saat: 15:00’te Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, Einsteinschool Staalmanpark 10’da ‘Şehit Kubilay’ı Anma Cumhuriyet Buluşması’ düzenleyecektir.

 

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF); Türklerin, Büyük Atatürk’ün kurduğu laik-demokratik Cumhuriyet’e olan kararlılıklarını ve çağdaşlığa olan bağlılıklarını simgeleyen Şehit Kubilay’ın anmasının geleneksel olarak üçüncüsünü yapmaktadır.

 

Anma programının amacı; Cumhuriyet’imizin 90’ıncı yılında, Türkiye’mizle dayanışma içinde; çağdaş Türk kimliğine, ülke bütünlüğüne ve Büyük Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen Türk devriminin ve Cumhuriyetimizin laik-demokratik kazanım ve birikimlerine sahip çıkmaktır. Bir diğer amaç ise; ülkemizin çağdaş yaşamdan uzaklaştığı günümüzde, Türkiye’yi seven her insanın ve Türk insanımızın ilerici bir anlayışla birbiriyle olan kültürel dayanışmasını, birlik ve beraberliğine olan gereksinimi pekiştirmektir.

 

Anma programında Şehit Kubilay’dan bugüne Türkiye ve küreselleşen dünyadaki siyasal gelişmeleri değerlendirecek olan konuşmacılar şunlardır: Türk Araştırmaları Kurumu (TAK-ITS) Müdürü Utrecht Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarihçi-Türkolog Yrd.Doç.Dr. Armand Sağ, Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Araştırmacı-Yazar Oğuzhan Kılıç ve Türk Eğitim Merkezi (STOC) Başkanı Eğitim Uzmanı İsmail Ercan. Konuşmalar anadilimizde yapılacak; katılımcılar çay, kahve ve içecek eşliğinde söyleşme olanağı bulacaklardır.

 

Dilek ve görüşlerinizi bize aşağıdaki linki tıklayıp iletişim formunu doldurarak iletilebilir: https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHVEdnNhM2JGUm9RNUtIam03SFg0dFE6MQ

 

Yurttaşlarımız Çağrılıdır!

 

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu HTGF

Basın Yayın Tanıtma Birimi

 
Soru ve görüşleriniz için Tel: +31 (0)6 42 26 91 76

Einsteinschool
Amsterdam, The NetherlandsPlan my route

Register to event

Yok
Log in to register for this event