• Add to Calendar

Şafak Pavey 10 Nisan'da Amsterdam Balie'deki Konuşmaya Katılacak

By Nazlı Akkoylu
Friday, April 10 2015
20:00 to 22:00

 image

 

Türk milletvekili Şafak Pavey 10 Nisan'da Amsterdam'da deBalie'deki Pim de Kuijer konuşmalar dizisinin ilk konuğu olacak.

Bu konuşmalar dizisi Ukrayna üzerinde düşürülen Malezya uçağında ölen Pim de Kuijer'ın anısına başlatıldı.

Şafak Pavey

38 Yaşındaki Türk milletvekili Şafak Pavey'in yaşam öyküsü çok ilginç. İsviçre'nin Zürih kentinde okurken bir tiren kazasında bir kolunu ve bir bacağını yitirmiş. Bunun üzerine eşi kendisini bırakıp gitmiş. Daha sonra bu kaza üzerine 20 yaşındayken annesi ile birlikte "13 Numaralı Peron" adlı kitabı yazmış. Kitap çok satmış. Daha sonra Birleşmiş Milletler'de çalışırken de İran'dan gelen sığınmacılar konusunda "Nereye gitsem gökyüzü benimdir" başlıklı bir kitap daha yazmış. Kitabın konusu İran'daki toplumsal yaşam. Şafak Pavey İran'da birkaç yıl yaşamış.
 
Şafak Pavey 2012 yılında Türk Meclisine Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili olarak seçilmiş. Pavey TBMM'ye seçilen ilk engelli kadın milletvekili olma özelliğini de taşıyor. Pavey çalışmaları üzerine Obama ve Clinton'un eşlerinin elinden "Uluslararası Yürekli Kadın Ödülü"nü kazanmış.

Pavey'in bu konuşma için seçilme nedeni, ideallerini genç yaşta yaşama geçirebilmiş olması. Pavey bir diplomat, yazar ve kadınlar, sığınmacılar ve engelliler için yaptığı çalışmalarla ilgi çekiyor.

de Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam, HollandaPlan my route

Register to event

12,5 Avro
Log in to register for this event

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.