• Add to Calendar

Holland Festival'de Türk Dinletisi: Erdem Helvacioğlu, Şirin Pancaroğlu, Bora Uymaz

By Ata Bayraktar
Holland Festival'de Türk Dinletisi: Erdem Helvacioğlu, Şirin Pancaroğlu, Bora Uymaz
Wednesday, June 10 2015
20:30 to 20:30

image

 

"Resonating Universes" (TINLAŞAN EVRENLER)

Amsterdam'dam Bimhuis'da Türkiye'nin en iyi harpçaları Şirin Pancaroğlu, vurgulu çalgılarda Bora Uymaz ile birlikte, besteci Erdem Helvacıoğlu'nun yapıtlarını seslendirecek.

Elektronik müzik ile Türk müziğinin bir araya geldiği besteler dinleyeceğiz.

Erdem Helvacıoğlu, besteci, ses tasarımcısı, gitarçalar ve yapımcıdır.  Çeşitli çalışmalarıyla, uluslararası alanda aldığı başarı ödülleriyle yeryüzünde en çok tanınan çağdaş Türk bestecilerindendir.

Bugüne dek ABD’den Avrupa’ya, Arjantin’den Yeni Zelanda’ya, Kanada’dan Kore’ye dek yeryüzünün en saygın elektroakustik ve çağdaş müzik şenliklerine çağrılan Helvacıoğlu’nun yapıtları, BBC, ABC, WDR, SWR, HDR2, WNYC, SR P2, Radio France gibi radyolarda sıkça yer almakta.

Helvacıoğlu, 2006 Dünya Futbol Şampiyonası, 2009 Novelum Çağdaş Müzik Şenliği, Akdeniz ve Avrupa Uygarlıkları Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Thyssen-Bornemisza Art Contemporary, Vehbi Koç Vakfı, Arp Sanatı Derneği, Borusan Kültür ve Sanat Merkezi, Bang on a Can All-Stars için yapıt ısmarlamaları aldı ve ses yerleştirmelerine 10. Uluslararası İstanbul Bienali, Los Angeles Track16, Endonezya Soemardja, Köln Museum für Angewandte Kunst, ARTER, Londra Menier Sanat Galerisi gibi galeri ve müzelerde yer verildi.

image

 

Bimhuis cazevi
Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam, HollandaPlan my route

Register to event

19 avro oturma. 15 avro ayakta.
Log in to register for this event
    • Deniz
      Deniz

      şu siteden biletleri yarı ederine alabiliyorsunuz: oturulan yerler 9 avro. Ama 2 tane kalmış elinizi çabuk tutun:

      https://www.lastminuteticketshop.nl/

      • Mehmet Başar
        Mehmet Başar

        kasar beni oyle moderen muzikler...

        • DB
          DB

          Sagolun bildirdiniz, gittim dinletiye bu aksam. Ancak sanirim bir tek ben okumusum duyurunuzu cunku ben koca salonda yalnizca 5 tane Turk saydim...

          Dinleti iki bolumden olusuyordu. Ilk bolumde Şirin Pancaroğlu ile Bora Uymaz birlikte çaldılar, Bora Uymaz şarkı da söyledi. Şirin hanim "Ceng" denilen bir Turk calgisi ile Bora Uymaz'in guzel sarkilarina eslik etti. Sufi muzigi turundeydi.

          Ikinci yarida ise Erdem Helvacıoğlu'nun elektronik muzigine Şirin Pancaroğlu Harp çalarak eşlik etti. Her parcayi begendigimi soylersem dogru olmaz ancak guzeldi ve ilginc parcalar vardi.

          Sagolun bildirdiginiz icin!

        Latest comments

        No comments

        Amsterdam

        Amsterdam

        Amsterdam'a ilgi duyanların öbeği. Amsterdam'da yaşamak zorunluluğu yok katılmak için.