• Add to Calendar

Akademik Bir çalışma İçin Anket Doldurma Ricası

By Ozan Duran
Sunday, December 18 2016 16:00
to Wednesday, February 1 2017 17:00

Merhaba. Ben Türküm ve Türkiye'de yaşıyorum. Avrupalı Türk sitesine bir akademik çalışmamı yürütebilmek için sitenize  üye oldum. Ben Avrupalı Türklerin  yaşadıkları ülkede gündelik yaşamları, etkileşimleri, diğer ülke vatandaşlarıyla birlikte var oluşları, çatış vs. konuları ortaya çıkarmaya yönelik bir akademik çalışma yapmak istiyorum. Avrupa'da yaşayan Türk kardeşlerimizin görüş ve bilgilerine ihtiyacım var. Yapmak istediğim çalışmam için beş sorudan oluşan açık uçlu bir anket hazırladım. Aşağıda bu beş sorumu gönderiyorum. Eğer bana yardımcı olur ve bu sorularımı yanıtlayarak " ozan.durandnz@gmail.com"  adresine gönderirseniz çok mutlu olurum. Eğer anket sorularımı yanıtlayarak bana yardımcı olacak olursanız, isterseniz isminizi, yaşadığınız Avrupa ülkesini, yaptığınız, işi, eğitim durumunuzu, Avrupa ülkesine gidiş hikayenizi, kaç yıldır orda oturduğunuzu gibi konularda da bilgi verebilirsiniz. Bu benim için daha iyi olur. Verilerimin kalitesi ve güvenirliği açısından daha iyi olur. Ama bunları paylaşmak istemezseniz, sadece sorularıma yanıt verirseniz de çok mutlu olurum. 

 

1)- Ekonomik, sosyal ve kültürel alanda yaşadığınız ülkenin size, sizin de yaşadığınız ülkeye ne tür olumlu veya olumsuz katkılarınız olduğunu düşünüyorsunuz?

2)Gündelik yaşamınızda yaşadığınız ülkenin insanlarıyla uyumunuz veya çatışmalarınız (birlikte varoluşlar, etkileşimler, çatışmalar vs)  konusunda neler söyleyebilir siniz?

3)- Yaşadığınız ülkede devletçe yürütülen politikalarda (ekonomik, sosyal, siyasi vs. alanlarda)  Türklere yönelik  pozitif veya negatif ayrımcılık olduğunu düşünüyor musunuz? Neden?

4)-Yaşadığınız ülkede kamu hizmetlerine (başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere konut, sosyal yardımlar, yerel hizmetler  vb birçok kamu hizmeti) duyduğunuz ihtiyaç ve bunların karşılanma düzeyleri (miktar ve kalite açısından) konusunda ne düşünüyorsunuz? Neden?

5)-Yaşadığınız ülkede vatandaş olarak sizlere yüklenen maliyetler ( vergi, para cezaları vs.)  ve görevler (uymanız gereken  kurallar ve yasaklar vs.)  konusunda ne düşünüyorsunuz?

5)-Avrupalı Türklerin gündelik yaşamlarını olumlu ve olumsuz yönleriyle araştırmayı hedefleyen bu araştırmaya katkı sağlayacağınız düşündüğünüz, bir bakış açısı oluşturacağını düşündüğünüz bir konu var mı?

 

 

Register to event

Log in to register for this event