Ankara'daki Hollanda Büyükelçiliğine Stajyer aranıyor! (Life Sciences & Health sector) Hollandaca İngilizce gerekli Türkçe yararlı

By Ata Bayraktar
Category: market:category:İş Duyurusu
Type: market:type:
Price: avro €
26944
Price avro €

Ankara'daki Hollanda Büyükelçiliğine Stajyer aranıyor! (Life Sciences & Health sector)

 

Stagiair(e) bij de Nederlandse ambassade te Ankara

Stagemogelijkheden

Stagiair(e) bij het Economische Cluster op de Nederlandse ambassade te Ankara

Stage | 9 juli 2014

Het Economische Cluster van de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Ankara biedt de mogelijkheid om stage te lopen vanaf 1 oktober 2014. Het betreft een stage van 6 maanden; de exacte stageperiode zal in overleg bepaald worden. De stagiair(e) zal worden betrokken bij werkzaamheden op zowel de Economische Afdeling (EA) als werkzaamheden van de Innovatieadviseur (IA).

Werkomgeving

De Nederlandse ambassade te Ankara behartigt de Nederlandse belangen in Turkije en biedt de stagiair(e) daarmee een uitdagende en leerzame werkomgeving. De Economische Afdeling in Ankara richt zich voornamelijk op bilaterale economische relaties, bevorderen van de handelsrelaties en het ondersteunen van het Nederlandse bedrijfsleven in hun activiteiten in Turkije. De Innovatieadviseur adviseert vooral over kansen voor Nederlandse universiteiten, kennisinstellingen en bedrijven op het gebied van R&D en innovatie en rapporteert over relevante ontwikkelingen in het Turkse wetenschaps-, technologie, innovatie en industriebeleid.

Stage-omschrijving

Het afgelopen half jaar is er een globale verkenning opgesteld van de innovatiekansen voor Nederlandse bedrijven, universiteiten en kennisinstellingen in de Turkse Life Sciences & Health sector. Deze verkenning dient verder uitgediept te worden rondom de thema’s e-health, big data, personalized medicine, medical devices (inclusief diagnostics) en preventive health care. Van de stagiair wordt gevraagd om hier verder mee te gaan en specifiek om:

·         Te bezien waar de prioriteiten van de Turkse overheid liggen op bovengenoemde thema’s en hoe zich dat vertaalt naar onderzoeksprogramma’s en de vraag naar kennis omtrent deze onderwerpen.

·         Te bezien waar, wie en hoe onderzoek wordt verricht naar bovengenoemde thema’s, zowel in de publieke als de private sfeer.

·         Te bezien hoe de relatie tussen onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven is op bovengenoemde thema’s.

·         Te bezien waar in Turkije op bovengenoemde thema’s kennislacunes zijn in vergelijking met Nederland en hoe Nederlandse organisaties daarop kunnen inspringen (zowel kennisinstellingen als het bedrijfsleven).

·         Te bezien waar de samenwerking- en investeringskansen liggen voor Nederlandse bedrijven en hoe de handelsrelaties te bevorderen tussen beide landen.

·         Bovengenoemde vragen te beantwoorden via een op te leveren rapportage.

·         Van de stagiair wordt tevens gevraagd om pro-actief gesprekspartners te identificeren en deze in samenwerking de EA en de IA te bezoeken ten behoeve van bovenstaande rapportage.

Bovenstaande opdracht zal 80% van de tijdsbesteding inhouden. Van de stagiair wordt gevraagd de overige 20% te besteden aan algemene inzet, waarbij te denken valt aan:

  • Meewerken aan de voorbereiding en uitvoering van programma’s voor inkomende bezoekers/missies, evenementen en seminars;
  • Uitbreiden en onderhouden van een relevant netwerk (meegaan naar gesprekken/bijeenkomsten, bijwonen van seminars en verslaglegging daarvan, bijwonen recepties en evenementen, soms ook na werktijd);
  • Relevante informatie aanleveren voor medewerkers van de afdeling;
  • Dagelijks Turkse en Nederlandse media scannen op relevante artikelen.
  • Ad hoc werkzaamheden op basis van verzoeken van collega’s.

Profiel van de stagiair(e)

Voor de functie gelden de volgende vereisten:

  • Grote interesse in de Turks-Nederlandse economische relaties, innovatie en R&D en technologische ontwikkelingen.
  • Interesse in de Turkse zakencultuur.
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Beheersing van de Turkse taal is een pre, maar geen voorwaarde. 
  • Relevante universitaire studie, bij voorkeur gerelateerd aan Gezondheidswetenschappen.
  • “can do”- mentaliteit
  • Goede communicatieve vaardigheden en een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • Brede algemene ontwikkeling en interesse
  • Initiatiefrijk en zelfstandig
  • Enthousiast

Voorwaarden en vergoedingen

Meer informatie hierover kun je vinden op deze site

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerden kunnen tot vrijdag 15 augustus 2014 een motivatiebrief en CV opsturen naar ank-ea@minbuza.nl en deze richten aan Rory Nuijens. Vermeld in je motivatie in ieder geval wat je specialisaties en interesses zijn en waarom een stage in Turkije aansluit bij jouw ambities. Voor meer informatie kan je mailen naar bovenstaand emailadres of de website van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Ankara raadplegen: www.mfa.nl/ank. In de tweede helft van augustus wordt aan alle kandidaten uitsluitsel gegeven.

Büyükelçiliğin sitesi için bu bağlantıyı tıklayın:

http://turkije.nlambassade.org/organization/vacatures