ING-Bank çalışanı müşterilerin 1,5 milyon avrosunu çalmış, Türkiye'ye aktarmış ...

 image

ING-Bank çalışanı müşterilerin 1,5 milyon avrosunu çalmış, Türkiye'ye aktarmış

Bergen op Zoom kentindeki ING-Bank biriminin bir çalışanı müşterileri dolandırdığını itiraf etti. 35 Yaşındaki kişi,  en az 6 müşterinin hesaplarından para çalmış ve bu paraları Türkiye'deki bir hesaba aktarmış.

Huijbergen'de oturduğu bildirilen dolandırıcı, müşerilerin bilgilerini orak çalıştığı dolandırıcılara vermiş. Hep birlikte 6 müşterinin hesabından en az 1,5 milyon avro çalmışlar.

Bankaya 500 bin avro ödeyecek

Dolandırıcılığın 2012 yılının sonbaharında ortaya çıkarıldığı bildiriliyor. Bir kredi kartı ve dolandırma amaçlı para aktarımının ortaya çıkması ile soruşturma başlamış. Dolandırıcılık ortaya çıkar çıkmaz 35 yaşındaki banka çalışanı işten atılmış. Yargılama sonucu bu kişi bankaya yarım milyon avro para ödeme cezası almış. 
 

"Tehdit edildim"

İşten atılan banka çalışanı, dolandırıcı ortaklarının kendisini dolandırıcılık için zorladıklarını ve ailesinin can güvenliğine gözdağı verdiklerini öne sürdü. Öteki 2 dolandırıcının yargılanması bu hafta başlayacak. Bu arada banka dolandırılan müşterilerin paralarını ödedi.
 
Dolandırıcılar Türk mü?
Dolandırıcı banka çalışanının adı ve soyadı açıklanmadı. Ancak paranın Türkiye'ye aktarılmış olması "dolandırıcılar Türk mü?" sorusunu doğurdu...
    • Cengiz Kolcu

      By Cengiz Kolcu

      Sezencim biyik guzel olmus :-)

      • Kubilay

        By Kubilay

        Oha! Türkiye'ye bi tek Türkler mi para aktarabiliyor? Dolandırıcılar Hollandalı olabilir ve Türkiye'ye para aktarmış olabilirler. Bıyık Türklere gönderme yapıyor. Haksızlık!

        • Nurdan

          By Nurdan

          biyiga bayildim!

        Latest comments

        No comments

        Hollandalı Türkler

        Hollandalı Türkler

        Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.