Zor durumdaki Yunan Ulusal Bankası, Finansbank'taki payının bir bölümünü satıyor

 

imageimage

Yunan Ulusal Bankası (National Bank of Greece - NGB)'nın Türkiye'deki kolu Finansbank'ın bir bölümünü satması bekleniyor.

Avrupa Birliği Finansbank'taki payını düşürmesi için Yunan Ulusal Bankası'na baskı yapıyor. Bunun nedeni Yunan Ulusal Bankası'nın (NGB) durumunun çok sağlam olmaması. Özellikle son aylarda Yunanistan'daki parasal bunalımın artarak sürmesi Yunan bankacılık sistemine güveni azaltmış, Türkiye'de de Finansbank konusunda sorular sorulmasına yol açmıştı.

Finansbank'ın sahibi AB'nin sağlamlık sınavını geçememişti!

Finansbank'ın sahibi NGB 2014 yılında Avrupa Birliği'nde 130 bankaya uygulanan "sağlamlık" sınavında "çürük" çıkmıştı. Bunun üzerine Avrupa Birliği 2015'in sonuna dek NGB'nin Finansbank'taki payını %60'a düşürmesi koşulunu getirdi. NGB şu anda Finansbank'ın %99.8'ini elinde tutuyor. Finansbank Türkiye'deki özel bankalar arasında en büyüklerden birisi.

Finansbank'ta Yunanlılara Arap ortak mı geliyor?

İngiliz Financial Times gazetesinin bildirdiğine göre, Bahreyn bankası "Arab Banking Corporation" (Arap Banka Kuruluşu) ile Katar Ulusal Bankası Finansbank ile ilgileniyor. Satıştan sonra Finansbank'ın denetimi yine Yunanlılarda kalacak çünkü NGB %60 payı elinde tutacak. Arap bankaları Türkiye'deki bu Yunan bankasında azınlık payla ortak olacaklar.

Latest comments

No comments

Almanya Türk

Almanya Türk

Almanya geneli için duyurular haberler vb